Mer DU och mindre politik!
En sak som utmärker kristdemokraterna är att man vill öka den enskildes och familjens möjlighet att både bestämma och klara sig själv. Det är för mycket politik i form av detaljstyrning i dagens Sverige. Nu är det dags för politiken att ta ett steg tillbaka och låta vanligt folk bestämma själva över sina liv.
Därför säger kristdemokraterna nej till delad föräldraförsäkring, vi är övertygade om att familjerna själva klarar av detta mycket bättre än politiker i Stockholm som inte har en aning om varje familjs situation.
Därför säger vi nej till kvotering både på universitet/högskolor som i bolagsstyrelser. Att komma in på högre utbildning ska bottna i kunskap och tidigare förvärvad erfarenhet, inte kön eller ålder. När det gäller kvotering till bolagsstyrelser så är det ett flagrant ingrepp i det privata ägandet. Självklart är det ägarna till bolaget som ska utse sin styrelse inte politiker!
Vi anser att vårdnadsbidrag ökar familjernas möjlighet att göra egna val efter sina önskemål och behov.
Vi anser att minskad skatt ökar den enskildes och de enskilda familjernas möjlighet att leva sina liv som de vill.
Dock ska erkännas att kristdemokraterna inte alltid lyckats leva efter devisen, Mer DU och mindre politik! Men det förhindrar inte att målet är just detta och att vi på många punkter måste revidera vår tidigare politik.
Däremot ska politiken ta stort ansvar när det gäller skyddsnätet i samhället. Politiken måste ansvara för att det finns skyddsnät när människor faller i form av sjukvård, äldreomsorg, sjukförsäkring och a-kassa (som borde vara obligatorisk enligt min mening). Men skyddsnätet får inte vara av den beskaffenheten att ingen någonsin kan röra sig överhuvudtaget.
Mer DU och mindre politik med ett starkt socialt skyddsnät är goda anledningar att välja just kristdemokraterna!
Michael Anefur (KD)
riksdagsledamot
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag är besviken på att KD ställde upp på att rösta igenom skollagen när den så tydligt kränker familjernas frihet att välja utbildning för sina barn.
SvaraRaderahttp://ellinorpetersen.wordpress.com/2010/06/30/maktens-granser/