tisdag 20 april 2010

Vadå två block mot varandra?

Det har länge spekulerats i att valet i höst skulle bli ett val mellan två block, ett Alliansen och ett rödgrönt men är det särskilt troligt efter dagens utspel om folkomröstning o förbifart Stockholm?
Från att en kaxig Jämtin (S) sagt att man skulle "köra över" miljöpartiet och driva igenom förbifart Stockholm så blir det, om olyckan är framme, en rödgrön folkomröstning 2012-zipp!
Politik borde vara ett uttryck för vad partier vill och vilken vision man har men bland de rödgröna handlar idag allt om makt och inget om visoner. Socialdemokraterna lägger sig platt för miljöpartiet och vågar inte stå för sin sedan länge kända inställning.
Än mer uppseendeväckande är att de alternativ som tydligen ska finnas i en folkomröstning är antingen förbifart Stockholm eller en satsning på kollektivtrafik. Ja, du milde, ingen vettig kan väl gå på detta? Alla som på något sätt befunnit sig i Stockholm vet att både biltrafik och kollektivtrafik måste utvecklas. Alltså går det inte med bibehållen trovärdighet ställa dessa två trafikslag mot varandra.
Nej alternativen är väl snarare en utveckling av Stockholm eller en avveckling á la MP.
Det känns skakigt om det verkligen kommer att finnas ett rödgrönt alternativ till hösten. Det kanske är så att ingen egentligen vill vara tillsammans med de andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar