måndag 12 april 2010

Utarmning utan pardon utan bonus!

När Mats Odell (KD) tar striden mot bonusar till direktörer och ledningsgrupper så tar det hus framförallt hos direktörerna och ledningsgrupperna samt deras allierade. Det finns ingen hejd på hur dåligt det nu kommer att gå för företagen. Vare sig direktör eller ledningsgrupp kommer utan bonus kunna göra ett fullgott jobb. Nedgång och utarmning väntar utan pardon utan bonus! Hur har vi kunnat hamna i denna tankegröt? Om företagens ledning inte kan arbeta utan bonus så är de, enligt min mening, felrekryterade! Ledningarna ska ha bra och marknadsmässiga löner som föranleder dem att ge sitt yttersta för bolaget varje dag.
Intressant är att det inte finns någon vetenskap som stöder att bonusar skulle leda till det himmelrike som bonuslyftarna hänvisar till. Däremot finns det otaliga exempel på företagsledningar som lyft enorma bonusbelopp samtidigt som företaget fått säga upp personal och gå med mycket röda siffror,var finns nyttan och moralen i detta?
Jag är säker på att det "skäll" Odell får av bonuskramarna mångfalt vägs upp av svenska folkets stöd i att avskaffa ett ohemult bonussystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar