tisdag 1 juni 2010

De som trivs och de som inte gör det!

Idag har jag deltagit i en valdebatt på Österängsgymnasiet i Kristianstad. Panelen bestod av dels Alliansen och dels vänsterpartierna. Det är svårt att få en debatt på två timmar och sju partier att fungera så bra som man vill men dock finns det några saker att notera.
Vänsterpartiets Mikael (uppfattade inte efternamnet) var utan tvekan den som använde mest svordomar, i stort sett hela tiden! Hans mest radikala budskap var att han och vänstern numera tycker att man ska lagstifta om lönernas storlek!! På direkt fråga om han menade allvar så var hans svar "hur ska det annars gå till?" Vi var vänliga nog att upplysa honom om att lönerörelsen hittills har skötts av parterna, dvs. arbetsgivare och arbetstagare! Tydligen okänd materia hos vänstern.
Miljöpartiets stora bidrag var att vi ska dela på de arbete som finns! Någon tillväxt var inte att tänka på. Dessutom sågs de äldre över 65 som fortfarande jobbar som en rejäl propp och hinder för de unga! Sedan kan ju allt lösas med friår dock oklart hur det ska finansieras!
Socialdemokraternas Morgan Johansson, fd. folkhälsominister, tyckte att det var ok att skattebetalarna skulle vara ägare av en spritfabrik med anledning av att bland annat Åhus Absolut sålts under perioden.
Men kanske mest avslöjande var moderatorns sista fråga: Tycker ni att det är oroande att det blivit två block i svensk politik? Känner ni er oroliga för att just ert partis särart ska försvinna?
Alla tre vänsterpartierna kände stor oro för detta. Inget av Allianspartierna kände detta hot överhuvudtaget.
Kan det bero på att vi i Alliansen trivs och litar på varandra när vänsterpartierna känner sig tvingade att samarbeta och inte trivs ihop? Jag tror att det är så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar