Så, äntligen skingras dimmorna om de rödgrönas budgetalternativ. Det finns för en kristdemokrat något positivt inslag. De rödgröna ansluter sig till vårt arbete att pensionärerna ska få skattesänkning, nu till och med ytterligare 2,5 mdr jmf med regeringen. Bra, men varför just nu och inte en enda gång de tolv senaste åren då man hade makten? Kan man verkligen lita på de rödgröna och deras löften om sänkta skatter?
Jag kommer ihåg hur förfärligt oansvarigt det var att sänka inkomstskatterna för vanligt folk, det skulle försätta Sverige i konkurs eller något ännu värre. Både Sahlin och Östros var ute och skällde ner förvärvsavdragen alltefter som de genomfördes. Nu accepterar man förvärvsavdragen i stort sett ograverat. Detta får mig att tro att de rödgröna inte har någon egen idé utan härmar Alliansen och gott så!
Hur höjda arbetssgivaravgifter för unga ska leda till fler jobb är något som bara kan förstås i en rödgrön värld. Men kanske man tänker så här att om vi höjer arbetsgivaravgiften för ungdomar som idag har jobb så får vi pengar till att sänka arbetsgivaravgiften med 100% för dem som anställer idag arbetslösa ungdomar! Det vill säga, som arbetsgivare så gör dig av med de ungdomar du har idag och anställ nya som är arbetslösa så blir det ännu billigare. Enligt mig ingen strålande idé.
Bensinskatten ska höjas, inte för att det egentligen behövs utan för att svenskarna måste "vänja sig" vid de internationella höjningar som kommer framöver! Dumt eller? Men precis så uttalade sig Maria Wetterstrand (MP) när hon tillkännagav den planerade bensinskattehöjningen.
Till sist verkar Ohly skratta och vara glad trots att de totala skattehöjningarna stannade vid cirka 25 mdr istället för de 52 mdr som vänstern ville ha. Men vem tror att 25 mdr i skattehöjning kommer att öka investeringsviljan och viljan att anställa? Nej, den nu presenterade budgeten kan sammanfattas med att det som är bra har man kopierat från Alliansen och sedan för att ha något eget har man förstört möjligheterna för Sverige att fortsätta utvecklas.
Den 19 september väljer svenskarna vilken framtid de vill ha, fortsatt utveckling och stabila finanser eller en återgång till ett samhällde där alltfler hela tiden är beroende av bidrag för att klara sin försörjning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar