tisdag 14 september 2010

SD behöver motstånd!

Efter flera debatter med SD-företrädare inser jag att deras sammanslagning av invandrare till ett enda stort kollektiv får fotfäste hos vissa medborgare. SD har en förmåga att rycka statistik ur sitt sammanhang, att bara delvis redovisa siffror, att ge alla skulden om en eller några gjort fel. SD säger att vi är inte emot invandring och sedan kommer det "MEN" och så ramlar fördomar, osanningar och allmänt tyckande ut ur munnen. Det värsta är att så få människor vet hur det egentligen ser ut med invandring och integration. SD kan påstå att vi har massinvandring utan att alls tala om hur den ser ut! Och det värsta är att ingen frågar. 2009 fick 102 000 personer uppehållstillstånd/uppehållsrätt i Sverige. Av dessa var cirka 20 000 flyktingar (inkl anhöriga) som fick asyl och uppehållstillstånd. Resterande 82 000 var mestadels EU-medborgare som arbetskraftsinvandrat. Det var studerande, adoptivbarn, kärleksinvandrare och självklart anhöriga till många av dessa. Allra största delen av de 82 000 är självförsörjande och borde inte vara något problem ens i SD:s värld!
Enligt mig och kristdemokraterna har vi ett moraliskt ansvar att skapa en tillflyktsort för personer som flyr från krig, förföljelse och tortyr. Det är inte fråga om ekonomi utan moral och medmänsklighet. Kristdemokraterna står för lika, unikt och okränkbart värde för alla inte bara för de som råkar vara födda i Sverige. Kristdemokraterna är den allra klaraste motpolen till SD som har sitt ursprung i den klart rasistiska rörelsen Bevara Sverige Svenskt (BSS), det borde få många att fundera på om man kan lägga sin röst på ett sådant parti.
SD påstår ofta att de vill satsa mer pengar i flyktingarnas hemländer eller närområde. Framför allt vill man att UNHCR ska få mer resurser. Detta kan ju låta behjärtansvärt MEN samtidigt vill SD i sin skuggbudget minska biståndet med 30%! Där föll den trovärdigheten rejält. Vi kristdemokrater är väldigt stolta över att Alliansregeringen för första gången bibehållit biståndet på 1%-nivån trots den genomlidna krisen.
Integrationen har inte blivit så bra som den skulle kunna vara, mycket pga att den asylsökande under alltför lång tid var förbjuden att läsa svenska, studera, praktisera och arbeta. Enda alternativet var att sitta och vänta på besked, detta var det rödgröna gängets politik. Alliansregeringen har ändrat detta! Nu möts flyktingen av Arbetsförmedlingen och inte av socialtjänsten. Vi vet att alla vill vara med och bygga Sverige och då ska man få goda möjligheter att göra detta, inte behöva sitta sysslolös och vänta. Ingen behöver ha så stor fantasi för att inse hur förödande det är att bara vänta och inget veta om framtiden.
Det som ska bekämpas är utanförskapet och inte människorna och det finns inget parti som tydligare gör denna åtskillnad än kristdemokraterna. Vi fiskar aldrig i grumligt vatten för hela vår ideologi bygger på ALLAS lika, unika och okränkbara värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar