tisdag 27 oktober 2009

Mona på (S)-kongress!

I dagarna ska (S)-partiet samlas till kongress. Då ska den "nya" politiken hamras fram (in?). Men frågan är om det blir så mycket nytt egentligen. Det jag hittills sett av motioner och kommentarer är det gamla vanliga.
Mona är ute och säger att vi alla måste vara beredda att jobba några år längre än vi kanske trott - för min del kan jag gärna göra undantag för Mona själv, hon har väl jobbat tillräckligt länge - eller!
Men det kan inte vara lätt att vara Mona, inte förstahandsalternativ när hon valdes till partiledare, snarare blev det Mona när alla andra tackat nej. Inte är hon populär heller, vare sig hos Alliansen (inte så förvånansvärt) eller hos sina egna väljare (mer förvånansvärt).
När Mona slog ner foten hårt förra gången och klokt nog sa att han Ohly inte skulle få vara med i det rödgröna laget så höll hon på att bli utvisad, klarade sig dock med gult kort.
Nu ska det enligt Mona sättas ner ännu fler fötter under kongressen och den som lever får väl se om det blir mål, självmål, gula kort eller rent av utvisning för Mona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar