måndag 31 januari 2011

Nystarten i Norrköping

Så, några dagar efter kommun- och landstingsdagarna i Norrköping så börjar intrycken ta form. Visst är det svårt att ta till sig allt på en gång, det tar en stund innan man sorterat bland intryck och känslor!
Det som kändes allra mest och bäst var Hägglunds inspirerade tal där värderingarna stod högst upp. Detta inte bara för att mycket kändes igen från Framtidsgruppens resonemang utan snarast för Hägglunds förmåga att uttrycka partiets politiska uppdrag på ett bra sätt. Varken vi människor eller politiken mår bra av att endast koncentrera oss på kronor och ören, livet är något mer än lön och jobbskatteavdrag och politiken mer än ekonomi. Det går inte att skapa vare sig bra liv eller bra politik endast utifrån pengar! Som parti måste vi ha ett mål om att alla människor ska ha möjlighet att skapa sina liv utifrån sina egna behov och önskningar. Ingen ska behöva avstå att utveckla sin fulla potential. Samtidigt kan ingen förvänta sig att det alltid ska vara någon "annan" som tar ansvar. Ansvaret både för oss själva och andra är fundamentalt och fungerar bäst i en miljö där alla tas på allvar och får bidra med just sina kunskaper och förutsättningar. Det blir förödande när människor fråntas ansvaret och istället förvandlas till menlösa mottagare. Kanske det är här som skiljelinjen mellan kristdemokrater och vänsterfolk blir som allra tydligast. Där vänstern vill göra alla till "offer" vill vi se alla som ansvarskännande och kunniga personer. Där vänstern vill lägga allt till rätta och göra alla fyrkantiga ser vi människors olikheter som en tillgång. Där vänstern ser skatter som möjligheten att bestämma över människor ser vi skatter som nödvändiga för att ge trygghet när den egna kraften inte räcker till.
Läser i Aftonbladet,http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article8489187.ab, att familjen återigen anses vara ett hot mot mänskligheten! Börjar bli tröttsamt att vänstern aldrig kan förmå sig att erkänna familjens betydelse, först och främst för den enskilde men också för samhället. Hittills har jag inte stött på någon socialdemokrat som inte inom skål och vägg håller med om att familjen är viktigast. Men inom plakatpolitiken låter det som om familjen är det värsta som kan hända en människa!
Dock tyder en sådan artikel på att Hägglund är "något på spåret" som det heter nu för tiden, varför annars dessa påhopp?
Men det är inte bara Aftonbladet som går upp i varv. Världen Idags ledare av Siwert Öholm,http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=9613&Itemid=31, går heller inte av för hackor, dock från ett annat perspektiv! Där beskylls partiet och framtidsgruppen för att skämmas för kristna värderingar och framför allt att ägna för mycket uppmärksamhet åt HBTQ-frågor. Jag har skickat in en replik och ska därför inte förekomma denna i just detta blogginlägg. Men nog är det konstigt att Öholm säger att kristdemokraterna har en svag ledare med tanke på den succé Hägglund gjorde med sitt linjetal! Kan det möjligen bero på att Öholm mest umgås med Uppsaladistriktet som vill byta ut Hägglund? Min uppfattning är att förtroendet för partiledaren är fortsatt kompakt och att Uppsaladistriktet inte har så mycket stöd i sin ambition om partiledarbyte.
Några verkar ha missat att partiet, ja hela rörelsen, nu ska ha rådslag och peka ut partiets framtida politik och då kan man inte begära att partiledaren går i förväg och talar om hur det ska bli!
Nej, nu ska vi alla tillsammans lägga ner vår energi och uppfinningsrikedom för att skapa Sveriges bästa politik. Du är väl med?
Har du tid och lust kan du se och höra mycket från Norrköping på SVThttp://svtplay.se/v/2312059/kd-dagar_goran_hagglund_inledningstalar,http://svtplay.se/v/2312074/svt_forum/kd-dagar__kristdemokraterna_2.0?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2312059/sb,k108205,1,f,-1,http://svtplay.se/v/2312087/svt_forum/kd-dagar__david_lega?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2312074/sb,k108205,1,f,-1

1 kommentar:

  1. Ernst Larsson8/2/11

    Förslag till förbättringar.

    1. Byt partinamn - Nuvarande namn (KRIST-demokraterna) skrämmer iväg många potentiella väljare.

    2. Föryngra partitoppen - Var är alla unga "fräscha" riksdagsledamöter?

    3. Bli mer offensiva - Våga prata visioner. Hur vill KD att Sverige ska se ut om 10 år?

    4. Redovisa resultat - Vad har ni lyckats åstadkomma och till vilket pris? Pengar kommer alltid vara en måttstock hos folket/väljarna.

    5. Var inte konflikträdda - Ta striden för det ni står för. "Den som inte syns, finns inte". Hårt men sant.

    SvaraRadera