onsdag 20 januari 2010

Får man frisera sanningen på jobbet?

Har idag åtnjutit alternativt genomlidit säsongens första partiledardebatt. Det som förvånar mig är inte att partiledarna har olika åsikter. Det hör liksom till precis som att jag tycker att Göran är bättre än de övriga.
MEN, hur mycket kan man egentligen frisera sanningen i riksdagen och ändå få behålla jobbet? Det talades om stupstockar, det talades om att alla arbetslösa och sjukskrivna gick ett otäckt öde till mötes. Det talades om att antalet utbildningsplatser minskat och blivit mindre än någon annan gång! Det talades om hur förfärligt allt blivit nu för tiden jämfört med hur fantastiskt det var förr om tiden. Ingenstans framgick det att (S) helt håller med Alliansen att de cirka 32 000 personer med tidsbegränsad förtidspension ska få sin arbetsförmåga prövad. Nej, lyssnar man på Mona så är de inte alls med i matchen utan har en helt annan politik och har aldrig varit med och tagit ansvar i sjukförsäkringarna. Inte heller avser de att göra det framöver - eller?
Samma sak gäller pensionerna, nu står (S) på gator och torg och ömkar sig över hur dåligt det blivit med pensionerna. Nu är det illa att "bromsen" slår till!! Den som inte vet bättre kan ju luras att tro att (S) inte deltog i överenskommelsen då "bromsen" infördes. Men det gjorde de!!
Så kan jag fortsätta med mycket, ingen i oppositionen vill ta ansvar idag, vare sig för nya eller gamla beslut - MEN de förväntar sig att svenska folket ska tro att de ska göra det efter valet! Förhoppningsvis tror jag att folket är klokare än så!

1 kommentar:

  1. Anonym22/1/10

    Det kan väl aldrig vara hemskt öde att gå till mötes, då folk får vara med, och kunna arbeta till egen försörjning...pensionärerna har ju fått lite skattesänkning...hoppas också att sveska folket inte går på sådant valfläsk, som inte går att förverkliga....

    SvaraRadera