fredag 8 januari 2010

Valfrihet inget för den liberala pressen!

Sydsvenska Dagbladet följer idag upp dumartikeln från DN angående att vissa föräldrar väljer att använda det kommunala vårdnadsbidraget. Man tar i så knäna skakar, kroppen rister och svetten lackar över detta oerhörda att alla föräldrar inte inser att det bästa och enda rätta för alla barn och alla familjer är att gå i förskolan från 1 års ålder! Missförstå mig nu inte, jag är en stark tillskyndare av den många gånger alldeles fantastiska svenska förskolan, men jag får kommunistiska rysningar efter ryggraden när den liberala pressen fastslår att det bara finns ett bra sätt att värna och måna om sina barn - nämligen förskola så tidigt som möjligt.
För att ytterligare "förstärka" sin argumentation lyfter man fram att "många tas istället om hand i hemmet av sina arbetslösa mammor, som får vårdnadsbidrag", dessutom visar det sig att flera som väljer vårdnadsbidrag är invandrare. Värre kan det inte bli i den liberala pressens Sverige. Stackars barn som tvingas att vara hemma och umgås med mamma (eller pappa?) och kanske också något eller några syskon, visst är det en hemsk situation för det stackars barnet!
Dessutom måste det vara så att det som Sydsvenskan betecknar som "arbetslösa mammor" är kvinnor utan a-kassa, andra bidrag och inte deltar i någon introduktion för invandrare, för annars skulle kommunalt vårdnadsbidrag inte kunna betalas ut enligt Lag (2008:307) om kommunalt vårdnadsbidrag

5 § Vårdnadsbidrag får inte lämnas till en vårdnadshavare som
för samma kalendermånad eller del därav får

1. föräldrapenning med anledning av ett barns födelse enligt 4
kap. lagen (1962:381) om allmän försäkring,

2. arbetslöshetsersättning enligt lagen (1997:238) om
arbetslöshetsförsäkring,

3. aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning vid deltagande i
ett arbetsmarknadspolitiskt program,

4. sjukpenning eller rehabiliteringspenning enligt lagen om
allmän försäkring efter det att sådan ersättning har lämnats
för en tid av 365 dagar,

5. sjukpenning under eller omedelbart efter en period när
arbetslöshetsersättning enligt lagen om arbetslöshetsförsäkring
har lämnats,

6. sjukersättning eller aktivitetsersättning enligt lagen om
allmän försäkring,

7. ålderspension enligt lagen (1998:674) om inkomstgrundad
ålderspension eller lagen (1998:702) om garantipension,

8. äldreförsörjningsstöd enligt lagen (2001:853) om
äldreförsörjningsstöd, eller

9. ersättning enligt lagen (1992:1068) om
introduktionsersättning för flyktingar och vissa andra
utlänningar.

Vårdnadsbidrag får inte heller lämnas till en vårdnadshavare
vars make eller sambo för samma kalendermånad eller del därav
får någon av de ersättningar som anges i första stycket 1-9.
Detta gäller för vårdnadshavare som bor tillsammans med sin
make.

Jag tillåter mig att tycka att den liberala pressen ibland beter sig väl märkligt, ibland finns det inte någon hejd på vilken valfrihet som ska finnas, absolut får det inte finnas några hinder eller restriktioner för den enskilde att fullt ut leva sitt liv - och jag håller i stort med. Men när det kommer till familjernas möjlighet att själva vara bäst på att veta vad deras barn behöver, då gäller inte friheten längre! Väljer föräldrarna att vara hemma med sina barn något eller några år längre så kommer någon liberal (eller för den delen från vänstersidan) ledarskribent och snusförnuftigt talar om att föräldrarna väljer fel och sannolikt kommer att förstöra barnens hela liv!
Jag, och kristdemokraterna, är övertygade om att ingen vet bättre än föräldrarna och därför kommer vi fortsätta att öppna möjligheter att välja på sitt eget sätt - oavsett de liberala ledarsidornas "fasoner"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar