söndag 9 maj 2010

BidragsMONA och fel siffror igen!

Har just sett Mona Sahlin i debatt med statsministern och slås av många saker men ska begränsa mig till enbart två reflektioner.
1. Mona Sahlin aspirerar på att bli nästa statsminister men vet inte hur många som ingår i arbetskraften i det land hon vill regera över. Statsministern säger att tre miljoner löntagare får höjd skatt i vänsterpartiernas Sverige. Mona Sahlin svarar med att det är ok för det är trots allt sju miljoner människor i arbetskraften och då får ju fyra miljoner sänkt skatt! Jättebra argument om det nu inte varit så att antalet människor i arbetskraften är 4,5 miljoner och inte sju. Borde inte en person som dels aspirerar att blir statsminister, dels hela tiden talar om jobben ha en sådan basuppgift klar för sig? Man tar sig för pannan!
2. En ung ensamstående mamma med hotelljobb vill veta vad Mona Sahlin och statsministern vill göra för att hon ska kunna få mer pengar över att leva på. Statsministern konstaterar att jobbskatteavdraget gett henne i runda tal 1 500 kr mer i handen varje månad och att Alliansen , om ekonomin så tillåter, ska gå vidare med skattesänkningar för de med låga inkomster.
Mona Sahlin kontrar med att hon tycker att tjejen ska få mer i bidrag! Mona får frågan om hon inte tycker att det skulle vara en bra idé om man istället för bidrag skulle kunna leva på sin lön. Nej, i vissa lägen behöver man bidrag och i andra skede i livet kan man leva på sin lön!
Du milde, Sahlin vill bli statsminister och vet inte hur många som jobbar i Sverige och tycker att bidrag är lämpligare än en lön att kunna leva på.
Snälla svenska folk gör inte Mona till statsminister.

2 kommentarer:

  1. Anonym9/5/10

    Väl formulerat

    SvaraRadera
  2. Hade det funnits något val hade jag kanske kunnat göra dig till viljes, röstade själv på alliansen i förra valet men har bittert fått ångra detta med försämrad hälsa och ekonomi.

    Långtidssjuka som råkar haft oturen att inte drabbas av regeringens "priviligierade" diagnoser eller passa in i er fyrkantiga rehabiliteringskedja går under med dagens cyniska sjukförsäkringspolitik så tyvärr, för alla långtidssjuka som ej passar in i alliansens tidsramar så måste det bli röd-grönt i höst.

    SvaraRadera