fredag 7 maj 2010

Greklandskrisen talar för Alliansen

Många är idag förvånade och bestörta när man inser hur genomusel Greklands ekonomi är. Hur Greklands politiker, oavsett kulör, år efter år vunnit val på att lova allt gott åt alla - och sedan genomför det! (jämför med vänsterpartiernas budgetlöften) Det har lett till att man får två extra månadslöner varje år, att man får extra betalt om man kommer i tid till arbetet, kommer man försent får man bara vanligt betalt! Många har kunnat gå i pension redan vid 53 års ålder för att inte tala om den obefintliga skattemoralen, den som betalar skatt har misslyckats!
Jämför denna situation med Alliansens djupt grundade uppfattning att först ska det vara ordning och reda på finanserna först därefter kan vi unna oss förmåner av olika slag. Det är denna politik som lett till att Sverige efter den värsta krisen sedan depressionen har fortsatt starka och sunda statsfinanser. Vi behöver inte lägga vår energi på att skära ner och höja skatter utan kan i lugn ordning fortsätta bygga ut välfärden och samtidigt genom sänkta skatter ge vanliga människor större trygghet.
Men det finns ett reellt hot mot denna linje och det stavas VÄNSTERPARTIERNA! I deras ekonomiska motion vill man göra helt fel saker. Höja kostnaderna för arbete, höja skatterna för i princip alla, utdela ett dråpslag mot transportindustrin och inte minst börja låna pengar utanför statsbudgeten för att kunna satsa på ännu mera infrastruktur. Det är sådan politik som på sikt leder åt Greklandshållet.
Min uppfattning är att det både för privatpersonen och staten är bäst att först jobba ihop och spara innan man konsumerar för då slipper man obehagliga överraskningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar