tisdag 4 maj 2010

Rödgrönt kommunbidrag vilar på fel statistik!

Vi är många som undrat varför de rödgröna valt att satsa ytterligare 12 mdr på kommunsektorn. Inte ens Sveriges kommuner och landsting (SKL) har begärt mer resurser ändå väljer de rödgröna att öka anslaget.
Min första reaktion var att det var valfläsk i vanlig ordning men nu framstår det alltmer som om anslaget bygger på felaktiga grunder. Att de rödgröna i sin iver att måla allt i svart bara läst ena sidan av statistiken när det gäller kommuner och landsting. Ohly och kompani påstår i vårmotionen på sidan 21 att "Under det senaste året har anstalet anställda i kommuner och landsting blivit cirka 25 000 färre" Det låter ju illavarslande och är dessutom sant! MEN samtidigt har det skett något annat i kommun och landstingssverige som de rödgröna inte sett eller kanske inte velat se. Många av de kommunala och landstingskommunala tjänsterna har lagts ut på entreprenad och personalen återfinns således i privata företag, kooperativ eller annan företagsform. Dock fortsatt betalda av de gemensamma skattemedlen vilket de också ska vara.
Exakt hur många som gått över är nog svårt att beräkna men den som vill botanisera något mer i just detta kan jag hänvisa till socialdemokraternas husorgan Aftonbladet och dess lögndetektor. God läsning!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/logndetektorn/article7064374.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar