onsdag 23 december 2009

Färre sjukskrivna - fler arbetar, är väl bra?

Enligt TT har nedgången i sjukfrånvaro mellan 2006 och 2009 motsvarat omkring 41 000 heltidsarbeten. Sjukfrånvaron har minskat mest bland kvinnor.
De bakomliggande anledningarna är självklart flera, en att arbetsmiljöfrågorna blivit viktigare. En annan att den enskilde känt sig mer välkommen tillbaka till arbetet, även på deltid. Men även att signalen från samhället blivit tydligare, det är arbetslinjen som gäller. Alla vi som kan ska hjälpa till genom att arbeta.
Att sjukfrånvaron sjunker är ljuv musik för Sveriges medborgare och för Alliansregeringen. Men ska vi gissa på att de rödgröna kommer att hitta fel även på detta? Är nästan beredd att tro att någon socialdemokrat kommer att säga "för lite och för sent" - precis som de brukar (måste läras ut på Bommersvik eftersom alla kan samma ramsa!).
Men det förhindrar inte att alla de som varit på jobbet mera känner tillfredsställelse med det och samtidigt bidrar till en starkare ekonomi.
Till sist en liten åsikt om julskinkan som står i ugnen, jag vill ha den lite torr så den får stå inne tills den nått cirka 75 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar