fredag 4 december 2009

Valfrihet är inte alltid lätt!

Såg igår en debatt om hur vi som människor ska kunna förhålla oss till fostervattensprov och därigenom möjligheten att både välja och välja bort. Deltagarna var av blandat slag med olika erfarenheter och olika inställningar. För en gång skull tyckte jag att debatten blev rimlig, den ställde de svåra frågorna och det blev olika svar. Där fanns läkare som ville värna det personliga valet. Där fanns den unga kvinnan som skulle välja bort ett barn med Downs syndrom. Där fanns föräldrar som berättade om sina fantastiska barn med just Downs syndrom, deras egna "solstrålar" som de uttryckte det. Där fanns också en kvinna som själv har Downs syndrom och hon sa flera gånger att hon blev ledsen när man pratade om att välja bort barn med hennes sjukdom.
Frågorna är många och svåra och de har inga enkla och lätta svar men vi är det parti som tar dessa frågor på allvar och verkligen försöker förhålla oss till verkligheten.
Tidigare på kvällen hade jag förmånen att få tala på Hörbyavdelningens julfest. Vad glad man blir när man kommer in i en sal fylld av kristdemokrater, allt från de ärrade kämparna till de som kommit med betydligt senare. Jag fick bra respons och bra frågor på mitt anförande om integrationspolitiken och hoppas att vi alla gick ifrån kvällen något lite klokare.
Ett stort tack för gröten, den var jättegod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar