torsdag 25 mars 2010

Billström vill bygga barnhem utomlands!

En stor överraskning presenterades av migrationsminister Tobias Billström (M) i dag. Migrationsministern vill bygga barnhem i de ensamkommande barnens hemland. Vad betyder detta? Jo, enligt ministern finns det barn som får uppehållstillstånd i Sverige med den enda motiveringen att de är ensamma. Hur många är dessa? Ingen jag frågat i dag vet! Vore det inte rimligt att ministern först talade om hur många barn det handlar om innan han talar om att vi ska bygga barnhem i Afghanistan, Somalia och Irak!
Det framstår som detta utspel helt och hållet är ministerns eget utan förankring bland övriga partier i regeringen, vilket känns märkligt i en sådan central fråga.
Kristdemokraterna anser att ensamkommande barn som kommer till Sverige ska få en enhetlig och korrekt bedömning huruvida de har asylskäl eller särskilt ömmande skäl. Vår uppfattning är att man ska vara generös i sina bedömningar. Men för dem som inte får uppehållstillstånd utan avvisas/utvisas ska migrationsverket enligt regleringsbrevet verka för ett organiserat mottagande i hemlandet.
Kristdemokraterna står upp för att de barn som behöver en fristad i Sverige också ska få det i framtiden. Denna inställning förändras inte av om det är 500 eller 3000 barn! Vi kallar detta för människovärde och solidaritet med de svagaste i vårt samhälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar