söndag 14 mars 2010

Värderingar vinner valet!

Siffror, statistik, börsen upp och ner, pensioner minskar eller ökar, SIFO visar upp och någon annan ner. För lite bostäder eller för många någonstans! Vi översköljs med uppgifter av allahanda slag, många vi aldrig efterfrågat och vi förväntas förhålla oss till all denna information. Lägg till detta alla dessa "proffspratare" som invaderat massor av soffor och är beredda att prata om precis vad som helst utan att rimligen kunna ha en aning vad de pratar om, eftersom ämnena skiftar hela tiden men inte "soffpotatisarna"!
Ibland känns det som hela media håller på att förytligas och behandla oss konsumenter som mindre vetande, kanske är jag lite kinkig ikväll men nog finns det mer man kan begära av både samhällsinformation och objektivitet!
För egen del är jag övertygad om att valet i höst vinns av det parti som lyckas tydliggöra värderingarna som ligger bakom och under den dagsaktuella politiken. Väljarna är kloka och vet att mycket av det som sker på kort sikt styrs av ekonomiska realiteter som är svåra att komma förbi, dvs skillnaden mellan partier och block blir liten eller osynlig om inte just värderingarna får komma fram.
Kristdemokraterna har de bästa värderingarna när det gäller människovärde, respekt för hela livet, insikten att vi alla misslyckas från och till, ansvaret för alla människor, överallt, hela tiden och utan undantag. Detta leder till lex Victor, kortare vårdköer, äldres rätt att få bo ihop även sista tiden, en generös och välkomnande migrations- och integrationspolitik. Men även till ordning i finanserna, krav på att ohemula bonusar minskar eller tas bort och insikten att ingångna avtal är till för att fullföljas.
Se, så skapas dagsaktuell politik utifrån tusenåriga värderingar, det är kristdemokrati det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar