fredag 19 mars 2010

De främlingsfientliga är aktiva!

Främlingsfientliga krafter arbetar hårt i vårt land, de är oerhört aktiva på nätet och på insändarsidor landet runt. Ett av de senaste exemplen kan du läsa på Kristianstadsbladet http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100318/TYCKTTANKT/703189965/1028/ASIKTER/
Artikeln fullkomligt andas fördomar och skrönor. Det talas om tusentals invandrare i Sverige som får bättre villkor än de ”äkta” svenskarna. Självklart finns det någon rad om de svenska fattigpensionärerna som av någon oklar anledning anses få det sämre på grund av invandrarna! Sanningen är ju att de svenska fattigpensionärerna oftast är kvinnor som gjort en fantastisk insats i hemmet för både familj och samhälle, men det tyckte dåvarande s-regeringar inte var värt något, därav dagens låga pension.
Vad kan man sedan vänta sig i en sådan artikel? Jo, självklart något om huckle, burka, stening, könsstympning etc. Bara påstående rakt ut, ingen fakta, ingen statistik utan man utgår från att läsaren (eller i varje fall några) ”förstår” att detta är sanning.
För att göra artikeln komplett saknas åtminstone två saker. Självklart måste de ensamkommande barnen vara med på ett hörn. Skoja gärna och påstå att barn har blivit äldre nu för tiden, sådär 20-30 år. Man skapar en (falsk) bild av att alla ensamkommande barn fuskar, ljuger och egentligen är vuxna. I just denna artikel saknades attributet att barnen dessutom är skäggiga. Till sist ska det finnas med någon rad om att det är dags att våga stå för sina åsikter inte bara ha dem. När artikeln sålunda är klar och publicerad vidtar steg två. Då ska alla hjälpas åt att kommentera artikeln på nätet så det ser ut som att väldigt många håller med skribenten. Där kan lägga märke till att både uttryckssätt och frånvaron av riktiga namn är en gemensam nämnare.
Det ovan beskrivna mönstret tycker jag mig se i stort sett över hela landet och jag tror att mycket är centralt styrt från främlingsfientliga grupperingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar