onsdag 3 februari 2010

Nästa skattesänkning är pensionärernas - äntligen!

Kristdemokraternas uthållighet gynnar pensionärerna!Kristdemokraterna har under hela mandatperioden framhållit att glappet mellan löntagare och pensionärer inte får blir för stort, nu har statsminister Reinfeldt meddelat att han ansluter sig till kristdemokraternas hållning och förslag. Vi kristdemokrater välkomnar detta och känner att vi i regeringen utgör skillnad, en skillnad som Sveriges pensionärer har nytta av.
Under tidigare budgetförhandlingar har kristdemokraterna lyckats förhandla fram två skattesänkningar för pensionärerna, totalt 5,5 miljarder kronor. Nu går vi vidare tillsammans med våra kollegor i Alliansen, nästa skattesänkning tillhör pensionärerna.
Det är rimligt att det finns en skillnad i beskattning av lön och pension men den får inte bli för stor och inte öka med automatik. Den som arbetar har kostnader knutna till själva arbetet som pensionären inte har. Löntagaren riskerar att förlora sitt arbete och därmed sin inkomst, det gör inte pensionären.
Som kristdemokrat känns det bra att statsministern nu gått oss till mötes till glädje och nytta för Sveriges samtliga pensionärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar