onsdag 25 augusti 2010

Inte en siffra rätt - SD!

SD presenterar en rapport om våldtäktsdomar idag och påstår att invandrare är överrepresenterade som våldtäktsmän. Visst kan man bli upprörd och tycka att det inte låter klokt - och det är det inte heller!
SD har enligt BRÅ endast undersökt knappt hälften av de våldtäktsdomar som utdömdes 2009. Varför då kan man undra? SD ger inget svar. Varför blev det just dessa 114 domarna som granskats? Varför tog man inte med de övriga 139? Vad säger ett så litet urval, ingenting och framförallt inte om de inte är vetenskapligt utvalda. Till detta ska läggas att antalet anmälda våldtäkter 2009 var över 6 000 st. Vilka var de män som blev anmälda? Om detta vet vi inget mer genom att titta på de 114 domar som SD tagit fram!
SD väljer ofta att svänga sig med statistik och siffror och förfärande ofta visar det sig att siffrorna antingen är tagna ur luften, som kostnaderna för invandring som ibland anges vara 300 mdr. Eller så väljer man att inte säga hela sanningen, som när man säger att 100 000 får uppehållstillstånd i Sverige 2009. Inte sant eftersom SD väljer att blanda ihop uppehållstillstånd med uppehållsrätt för EES-medborgare.
När SD:s partiledare konfronteras med frågan hur han kan dra några slutsatser överhuvudtaget utifrån ett så undermåligt underlag som SD presenterar blir svaret enligt Aftonbladet, "– Vår ambition är inte att vara vetenskapsmän, vi vill visa på ett mönster, vi vill väcka debatt och nu hoppas vi naturligtvis att Brå fortsätter att forska kring detta, säger han." Nej, att SD skulle vara vetenskapsmän har ingen begärt men att man handskas med sanningen på ett ärligt sätt kan man begära om man har ambitionen att komma in i riksdagen!
Nej, det är nog så att SD inte har en siffra rätt och det är väl på sitt sätt ganska skönt!

2 kommentarer:

  1. Anonym25/8/10

    Fel fel fel Anefur, Sd har alla siffror rätt.
    Kolla här:
    http://www.youtube.com/watch?v=ARTfVmmuQw4&feature=player_embedded

    SvaraRadera
  2. Nej, länken leder inte till något annat än att BRÅ:s gamla undersökningar. Dessa svarar inte på frågan om varför SD i sin rapport inte ens redovisar 50% av domarna. Svarar ännu mindre på frågan vilka de misstänkta männen är. Min uppfattning är att alla som begår våldtäkt ska dömas hårt och resolut. Men den som våldtar har ett eget personligt ansvar och kan inte anses som representant för alla andra, ett klokt sätt som vi använder dagligen! Men SD vill inte att det ska gälla för invandrare.

    SvaraRadera