tisdag 24 augusti 2010

Månggifte + rapport må/ti.

Peter Eriksson (MP) valde att öppna upp för månggifte i gårdagens partiledarutfrågning i SR. Kanske inte så underligt när samma parti på allvar föreslår clowner i äldreomsorgen! Men enligt miljöpartiets kongressbeslut ska man verka för äktenskap oberoende av kön och antal. Enligt min, och partiets uppfattning, är det fullständigt grundlöst att försöka införa månggifte i vårt land. Sverige bygger på ett kristet och humanistiskt arv där uppfattningen är att äktenskap ingås mellan två personer. Detta har jag konstaterat i ett pressmeddelande under dagen.

Kristdemokraterna säger nej till månggifte

- Vid en rödgrön valseger kan polygami och månggifte snart vara en verklighet. I Sveriges radios utfrågning igår lämnade Peter Eriksson besked om att Miljöpartiet är för månggifte i Sverige. Miljöpartiet har två kongressbeslut om att verka för månggifte både från 2007 och 2008. Enligt Eriksson pågår det ”just nu” inga förhandlingar mellan de rödgröna gällande månggifte, men frågan är hur länge detta ”just nu” står sig?

Det undrar Michael Anefur, kristdemokratisk riksdagsledamot från Kristianstad, i en kommentar

- Tidigare har vi sett hur socialdemokraterna övergett gamla ståndpunkter om energiförsörjning, säkerhetspolitik och våra relationer med andra länder. Även Göran Perssons så tydliga nej till tvångsdelning av föräldraförsäkringen har bytts ut till ett tvärsäkert ja. Föräldraförsäkringen ska tvångsdelas, först i tre delar och sedan på hälften.

- Kristdemokraterna har alltid värnat familjen som den viktigaste byggstenen i samhället. Familjer kan se olika ut och det finns inga familjer som är perfekta. Men trots det, inom familjen finns det möjlighet att bli sedd och älskad för den man är. Man får utvecklas tillsammans med andra och lära sig att både sätta och respektera gränser.

- Familjen består i grunden av ett par eller en förälder som av en eller annan orsak blivit ensamstående. Vi ser ingen orsak till varför man ska ta lagstiftning till hjälp för att förändra detta. Vi kristdemokrater säger därför nej till Miljöpartiets tankar om månggifte. Svenska familjer har ingen nytta av att en liten tyckarelit försöker förvandla akademiska diskussioner om kön, makt och normer till en lagstiftning som inte fyller någon reell funktion. Frågan är hur det blir om miljöpartiet och de rödgröna vinner hösten val, säger Anefur.

Det känns konstigt att behöva agera i denna fråga men det blir vi tvingade till! Ska på samma gång konstatera att kristdemokraterna säger nej till att ett barn ska kunna ha fler än två vårdnadshavare!

Så måndagens och tisdagens rapport om mitt hälsoval. Jag inser att jag inte kommer att klara av att redovisa varje dag utan kommer att nöja mig med vägningsdagarna, torsdagar och söndagar, då jag avser att återkomma med lite fylligare reportage av de gångna dagarna!

1 kommentar:

  1. Anonym24/8/10

    Jag är glad att du skriver om detta! Vi är Sveriges röst för att bevara mamma och pappa i barnets liv. Vi ska inte låta någonting ta bort barnens rätt till sitt ursprung. Familjen behöver stödjas, och det står vi för.

    SvaraRadera