tisdag 31 augusti 2010

Bravo Hägglund från en ej överraskad!

Dagen avslutas med Göran Hägglunds timme i utfrågning SVT. Göran gjorde ett stabilt,ärligt och kunnigt intryck. Tror att man vinner mycket på att inte försöka ha fullständiga svar på frågor som innehåller massor av dilemman. Som sprutbyte för narkomaner till exempel. Stabilt när det gäller att försvara och stå för Alliansens politik men lika tydlig på att kristdemokraterna vill mer och annorlunda i vissa frågor. Ge oss fler procent röster så kan vårdnadsbidraget utvecklas, vårdköerna minskas, valfriheten ökas etc. Det jag tyckte var mest befriande var att Göran inte kunde alla frågor om verklighetens folk, alla lyssnar inte på svensktoppen men det är helt ok att vissa gör det och dessutom gillar det!
Annars började dagen med att jag fick en "känga" i lokaltidningen där man påstod att jag tydligen bara skriver om mitt ätande, drickande och motionerande! Den som följer min blogg vet att det sedan en tid tillbaka endast är to och sö detta ämne tas upp till behandling.
Istället försöker jag kommentera mycket av det som sker i valrörelsen vilket dock gör att jag förbigår de rödgrönas valplattform med näst intill tystnad! Inget nytt, inget eget bra utan som vanligt mer makt till Mona/Maria/Lars och mindre till dig! Ta in mer skatter för att sedan kunna dela ut dem som alla goda gåvors givare! Jag är glad över mitt eget valbudskap: Mer DU - mindre politik! Godnatt

söndag 29 augusti 2010

Vindkraft på rätt ställe!

Vindkraft är bra om den byggs på rätt ställen, det var mitt huvudtema vid dagens konsert mot felplacerade vindkraftverk. Alla vet vi att förnyelsebar energi måste utökas men samtidigt uppstår en mängd olika konflikter och det är detta vi måste fundera vidare på. Läs gärna mitt tal och kommentera.

Knutstorps Borg, 2010-08-29
Tal vid konsert mot felplacerade vindkraftverk. (cirka 6-700 personer)

Att idag få stå inför så många engagerade människor känns stort och krävande.
Jag vet hur mycket många av er satsat på denna fråga om vindkraft.
Jag vet att många vet mycket mer än jag om både tekniken, el-certifikaten och enskilda anläggningars påverkan av både natur och miljö.
Just i vår del av landet finns det få saker som senaste åren skapat så mycket diskussion, debatt och upprörda känslor som just etablering av vindkraft. Det är inte så underligt eftersom hela vår jord febrilt letar efter ersättning till fossila bränslen och då tenderar varje ny lösning att bli saliggörande och det finns en uppenbar risk att endast fördelarna framhävs medan man bortser eller negligerar nackdelarna.
För att ingen ska missförstå mig så tillhör jag dem som tror att vindkraft på rätt ställe kan vara en del av vår framtida energiförsörjning. Med rätt placering menar jag redan störda områden som längs vägar, industriområden och kanske till havs där det är möjligt.
Fel placering är när vindkraftverken slår sönder människors livsmiljö och livsrum.
Fel blir det när de få tysta områdena i södra Sverige exploateras.
Fel blir det när ekonomiska intressen får styra över miljö, natur och människovärden!
Jag kan väl, så här inom dessa fyra väggar, säga att det finns frågor man gärna får lyfta och prata om i politiska kretsar, men det finns också frågor som man helst inte ska lyfta.
Vindkraften tenderar att bli en sådan fråga man inte ska lyfta, helst inte ha åsikter om.
För vindkraft är bra!
Vindkraft kommer att lösa vårt framtida energibehov.
Vindkraft är grön energi.
Vindkraft är så bra att om du tycker annorlunda så har du fel!
Personligen blir jag alltid oroad när en fråga får den statusen att den inte får/kan pratas om. Det påminner alldeles för mycket om den gamla sagan där bara det lilla barnet vågade säga att kejsaren var naken. Därmed inte sagt att vindkraften är naken men det är dags att göra en ordentlig genomlysning av både effektiviteten, ekonomin och tillståndsgivningen.
Jag har mångårig erfarenhet av politiskt arbete på kommunal nivå. Jag har ett otal gånger hört det kommunala självstyret hyllas i högtidstal runt om i vårt land. När jag var ordförande för svenska kommunförbundets demokratiberedning reste vi runt och talade om det kommunala självstyret inte bara i Sverige utan även utomlands. Med rätta var vi stolta. Att hävda subsidiaritetsprincipen, dvs. att beslut ska fattas på lägsta möjliga effektiva nivå, är riktigt.
Döm då om min förvåning när miljöminister Andreas Carlgren i flera intervjuer säger att om inte kommunerna ”gör rätt” (det vill säga säger ja) när det gäller tillståndsgivning för vindkraftverk så kan han tänka sig att ändra lagen så det kommunala vetot tas bort. Det är inte ofta jag går i delo med min regering och dess ministrar, men här har Andreas Carlgren fel och jag ska i alla lägen göra allt vad jag kan för att försvara den kommunala rätten att fatta beslut inom sina gränser.
Jag anser att det vore mycket välkommet med en statlig utredning om vår elproduktion med fokus på vindkraftsutbyggnadens konsekvenser i ett brett samhällsperspektiv innehållande miljö, natur, människor, ekonomi, elexport, el-certifikat och allt annat som kan tänkas påverkas.
Om jag får förtroendet att fortsätta i riksdagen kommer jag att både motionera om och framför allt påverka i mitt parti för att få en sådan utredning till stånd så fort som möjligt.

SIFO, Vindkraft och viktrapport.

Börjar dagen bra med att läsa de senaste siffrorna från SIFO. Alliansen egen majoritet och KD stabilt över 5% vilket ska utvecklas och växa till under valrörelsens sluttamp.
Dagens stora uppgift är att tala vid en sammankomst med temat hur vindkraftverk kan påverka människor, kulturlandskap och natur. Detta äger rum på Knutstorps borg (Svalöv) idag kl 15 med medverkan av bland annat Cajsa Stina Åkerström, Nisse Landgren, Franciska Skoog och Mats Rondin. Ska bli roligt att träffa många engagerade människor.
Till sist är ju söndag en dag att väga sig på. Idag var det med viss tvekan jag ställde mig på vågen för jag har inte hunnit träna som jag velat. Skulle det nu bli första vägningen som inte visar en nedåtgående trend? Men jag oroade mig i onödan ty vågen stannade på 93,4 kg vilket ska jämföras med de 96,6 jag började på söndagen 15 augusti. Så på två veckor har det blivit en minskning med 3,2 kg.

torsdag 26 augusti 2010

Ett valmanifest för fyra år till!

Jag blir glad när jag läser Alliansens valmanifest. Det verkar väl avvägt mellan ansvar och löften. Visst är det fantastiskt att se skillnaden mellan de rödgrönas alla utspel där pengarna står som spön i backen och Alliansens valmanifest där försiktighet råder. Alla säger samstämt att först måste pengarna skapas därefter kan vi använda dem klokt och försiktigt. Att det är en bra inställning vet varje enskild medborgare.
Det finns mycket av kristdemokrati i manifestet. Låt mig ge några exempel. Avdrags rätt för gåvor till ideella hjälporganisationer. Båda föräldrarna ska kunna ta ut föräldrapenning samtidigt. Enprocentmålet i biståndet. Barnomsorgsgaranti. Fler poliser. Utreda hur taxeringsvärdena ska avskaffas. Arbete för personer med funktionsnedsättning.
Med manifestet i ryggen känns det ännu roligare att gå in i den riktiga valrörelsen.
Och ännu mer spännande att se vad Mona Sahlin ska försöka komma med i kväll. Ännu fler miljarder till någonting som ingen bett om?

Rapport om mitt hälsoval!

Idag var det vägning igen. Min nyfikenhet var på topp. Skulle vågen gå min väg eller inte. Jag har både varit duktig och slarvat under senaste dagarna. Slarvig genom att äta godis en kväll! Duktig genom att ha tränat två ggr flera dagar. Mathållningen har varit betydligt bättre än tidigare. Har ätit frukost varje dag, Yoggi och knäckebröd mestadels. Luncherna har varit "smala" och middagarna goda men bara en portion (ibland dock ganska stor:)
Så hur blev då resultatet?
Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.
På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Idag torsdagen 26 augusti stannade vågen på 94,1 kg.
Jag har alltså fortsatt att bli mindre med totalt 2,5 kg, jag är helt nöjd så långt.
Nästa rapport på söndag efter mycket valarbete både hemma och borta.

onsdag 25 augusti 2010

Inte en siffra rätt - SD!

SD presenterar en rapport om våldtäktsdomar idag och påstår att invandrare är överrepresenterade som våldtäktsmän. Visst kan man bli upprörd och tycka att det inte låter klokt - och det är det inte heller!
SD har enligt BRÅ endast undersökt knappt hälften av de våldtäktsdomar som utdömdes 2009. Varför då kan man undra? SD ger inget svar. Varför blev det just dessa 114 domarna som granskats? Varför tog man inte med de övriga 139? Vad säger ett så litet urval, ingenting och framförallt inte om de inte är vetenskapligt utvalda. Till detta ska läggas att antalet anmälda våldtäkter 2009 var över 6 000 st. Vilka var de män som blev anmälda? Om detta vet vi inget mer genom att titta på de 114 domar som SD tagit fram!
SD väljer ofta att svänga sig med statistik och siffror och förfärande ofta visar det sig att siffrorna antingen är tagna ur luften, som kostnaderna för invandring som ibland anges vara 300 mdr. Eller så väljer man att inte säga hela sanningen, som när man säger att 100 000 får uppehållstillstånd i Sverige 2009. Inte sant eftersom SD väljer att blanda ihop uppehållstillstånd med uppehållsrätt för EES-medborgare.
När SD:s partiledare konfronteras med frågan hur han kan dra några slutsatser överhuvudtaget utifrån ett så undermåligt underlag som SD presenterar blir svaret enligt Aftonbladet, "– Vår ambition är inte att vara vetenskapsmän, vi vill visa på ett mönster, vi vill väcka debatt och nu hoppas vi naturligtvis att Brå fortsätter att forska kring detta, säger han." Nej, att SD skulle vara vetenskapsmän har ingen begärt men att man handskas med sanningen på ett ärligt sätt kan man begära om man har ambitionen att komma in i riksdagen!
Nej, det är nog så att SD inte har en siffra rätt och det är väl på sitt sätt ganska skönt!

Från fosterunge till riksdagsbänk 15!

Har idag släppt min personvalsfolder. Det är min livsberättelse om varför det blev politik,KD och vilka som är mina frågor!









Från fosterunge till riksdagsbänk 15.


Jag är en fosterunge som växte upp på en alkoholistanstalt i Småland. ”Supgubbarna” var mina första kompisar, fantastiska människor men med sjukdomen att dricka för mycket!
Jag var fosterunge men för ”gubbarna” var jag mer som det egna barn de aldrig fick träffa. Vilken kärlek de gav mig!
Detta har påverkat mig att se alla människor som unika och förstå att vi alla är ofullkomliga!
Jag var fosterunge, en sådan som ingen ville eller kunde ta hand om. Det var tufft att växa upp som sådan, det var slagsmål och utstötthet varje dag. Men allt som inte dödar härdar sägs det och jag lever – och kämpar för dem som idag är utanför och inte riktigt räcker till.
Jag blev pappa när jag var 21 och var fyrabarnspappa vid 25. Naturligtvis en följd av min egen längtan att vara önskad och älskad. Något finare än en familj finns inte – oavsett hur den ser ut! Föräldrar vet bättre än politiker hur de vill forma sina egna liv.
Jag blev präst och fick bl.a. följa människor sista delen av livet. Självklart arbetar jag för god vård och omsorg – hela livet ut har vi fullt och okränkbart människovärde, oavsett våra förmågor!
Jag var kommunpolitiker under 17 år. Det kommunala självstyret är en viktig del av samhället. Jag kan också kalla det för subsidiaritet, beslut ska fattas på lägsta möjliga effektiva nivå. Det den enskilde, familjen, grannskapet, kommunen kan besluta om ska de få göra.
Jag bröt blockpolitiken 2003 för att få ordning på ekonomi och en stabil majoritet i fullmäktige. Resultatet var ok men priset för högt. Jag kommer aldrig mer att gå över blockgränsen!
Blev VD för Renhållningen i Kristianstad och trivdes med den raka stilen. Miljöfrågorna, inte minst biogasutveckling, är avgörande för framtiden!
Efterträdde Alf Svensson på riksdagsbänk nr 15. Har förtroendet att vara kristdemokraternas talesperson i medicinsk etik, socialtjänstfrågor, integration samt HBTQ-frågor. Områdena har det gemensamt att det finns svaga och utsatta personer som behöver hjälp ibland.
Mer DU – mindre politik!
Du ska få bestämma mer över din vardag och ditt liv. Du vet bättre än jag, eller andra politiker, hur du vill leva, arbeta och semestra. Eller vilken barnomsorg, skola och äldreomsorg som passar just dig och er. Skatterna ska minskas för det är dina pengar som du ska få använda som du vill.
Det är Du som ska välja och du ska även få välja fel ibland!
Med min bakgrund är det självklart att vi ska ha ett gemensamt trygghetssystem, välfärdens kärna, som garanterar att Du inte hamnar på bar backe eller inte får hjälp. Därför arbetar jag för en obligatorisk A-kassa av samma typ som sjukförsäkringen. Välfärdens kärna ska vi betala tillsammans med våra skatter. Det är solidaritet!

Kanske ett lite annorlunda grepp att presentera sin politik på men jag är övertygad om att våra livserfarenheter präglar vår politiska vilja. Jag vet att det finns många bland verklighetens folk som kan känna igen sig i det jag berättar och så ska det vara. Vi politiker både är och ska vara som vanliga människor, med förtjänster men också brister.

tisdag 24 augusti 2010

Månggifte + rapport må/ti.

Peter Eriksson (MP) valde att öppna upp för månggifte i gårdagens partiledarutfrågning i SR. Kanske inte så underligt när samma parti på allvar föreslår clowner i äldreomsorgen! Men enligt miljöpartiets kongressbeslut ska man verka för äktenskap oberoende av kön och antal. Enligt min, och partiets uppfattning, är det fullständigt grundlöst att försöka införa månggifte i vårt land. Sverige bygger på ett kristet och humanistiskt arv där uppfattningen är att äktenskap ingås mellan två personer. Detta har jag konstaterat i ett pressmeddelande under dagen.

Kristdemokraterna säger nej till månggifte

- Vid en rödgrön valseger kan polygami och månggifte snart vara en verklighet. I Sveriges radios utfrågning igår lämnade Peter Eriksson besked om att Miljöpartiet är för månggifte i Sverige. Miljöpartiet har två kongressbeslut om att verka för månggifte både från 2007 och 2008. Enligt Eriksson pågår det ”just nu” inga förhandlingar mellan de rödgröna gällande månggifte, men frågan är hur länge detta ”just nu” står sig?

Det undrar Michael Anefur, kristdemokratisk riksdagsledamot från Kristianstad, i en kommentar

- Tidigare har vi sett hur socialdemokraterna övergett gamla ståndpunkter om energiförsörjning, säkerhetspolitik och våra relationer med andra länder. Även Göran Perssons så tydliga nej till tvångsdelning av föräldraförsäkringen har bytts ut till ett tvärsäkert ja. Föräldraförsäkringen ska tvångsdelas, först i tre delar och sedan på hälften.

- Kristdemokraterna har alltid värnat familjen som den viktigaste byggstenen i samhället. Familjer kan se olika ut och det finns inga familjer som är perfekta. Men trots det, inom familjen finns det möjlighet att bli sedd och älskad för den man är. Man får utvecklas tillsammans med andra och lära sig att både sätta och respektera gränser.

- Familjen består i grunden av ett par eller en förälder som av en eller annan orsak blivit ensamstående. Vi ser ingen orsak till varför man ska ta lagstiftning till hjälp för att förändra detta. Vi kristdemokrater säger därför nej till Miljöpartiets tankar om månggifte. Svenska familjer har ingen nytta av att en liten tyckarelit försöker förvandla akademiska diskussioner om kön, makt och normer till en lagstiftning som inte fyller någon reell funktion. Frågan är hur det blir om miljöpartiet och de rödgröna vinner hösten val, säger Anefur.

Det känns konstigt att behöva agera i denna fråga men det blir vi tvingade till! Ska på samma gång konstatera att kristdemokraterna säger nej till att ett barn ska kunna ha fler än två vårdnadshavare!

Så måndagens och tisdagens rapport om mitt hälsoval. Jag inser att jag inte kommer att klara av att redovisa varje dag utan kommer att nöja mig med vägningsdagarna, torsdagar och söndagar, då jag avser att återkomma med lite fylligare reportage av de gångna dagarna!

söndag 22 augusti 2010

Alliansen ökar och jag minskar!

Dagens SIFO visar på ett markant övertag för Alliansen och KD har 5,8%. Men undersökningen visar också att SD inte når spärren, vilket jag tycker visar att väljarna blir klokare ju närmare valdagen vi kommer. Men den som tror att valet är vunnet gör en sanslös missbedömning, valet avgörs inte förrän de allra sista dagarna så det gäller att hålla ut och inte slå sig till ro. Som de säger, ända in i kaklet!
Ägnade en del av kvällen åt att lyssna på debatten mellan G Schyman och J Åkesson. Värre gap och gastande har väl nästan inte sänts i TV!. Ingen av debattörerna brydde sig om frågorna, ingen brydde sig om svaren och båda pratade ständigt i munnen på varandra! Det enda positiva är väl att ingen av dem drog några nya väljare. Låt oss hoppas att debatterna mellan de etablerade partierna håller en helt annan och högre nivå så väljarna får en möjlighet att förstå och värdera de olika alternativen.
Alliansen ökar men jag minskar! Som de trogna läsarna vet så har jag som mål att genomföra en hälsosam valrörelse och så här långt verkar det gå bra! Min vikt är nu 94,8 kg. Det innebär en minskning på en vecka med 1,8 kg vilket jag är mycket nöjd med. Nu gäller det att hålla i hela vägen så blir det bra.
Nu min redovisning av mat och motion lördag och söndag.
Lördagen 21 augusti.
Frukost: Yoggi och en Wasa Sport samt te.
Lunch: Två smörgåsar med ost samt te.
Middag: Kräftkalas med tillbehör.
Motion: Vilodag
Söndagen 22 augusti
Frukost: Yoggi, Wasa Sport med ost samt te.
Lunch: Två smörgåsar med ost, ett litet kycklinglår samt te.
Middag: Gubbröra med knäckebröd, Rostas med potatis, kantarellsås, sparris, sallad, frukt till efterrätt. Rött att dricka.
Motion: Löpning 20 min + svampplockning, gått några km.
Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.
På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

fredag 20 augusti 2010

Ohly och Sahlin inte överens - nu heller!

Skulle egentligen inte skriva mer idag men kan inte låta bli. Ohly vill utjämna skillnaderna mellan löntagare och pensionärer genom att höja skatten för löntagare. Precis vad man kan vänta sig i vänsterns världsbild, om alla har det lika dåligt så är det bra! Ohly är en clown i detta avseende och får mycket riktigt på tafsen av Sahlin som inte håller med. Här uppstår alltså ett dilemma, och då har inte ens Wetterstrand lagt sig i än, som kan lösas på ett mycket enkelt sätt. Rösta Allians så behöver ingen vara orolig utan alla kan få det bättre!

KD framåt+Mat och motionrapport

Även dagens mätning visar på uppgång för kristdemokraterna, + 1.3% till 5,9%. Alliansen leder fortfarande och allt pekar mot ett fantastiskt jämnt val. Förutom vår uppgång kändes det bra att SD inte längre når upp till 4%. Jag har i över ett år sagt att Alliansen vinner, KD får cirka 8% och SD kommer inte in, hoppas jag får rätt! Nu till dagens redovisning i mitt hälsoval.
Fredagen 20 augusti
Frukost: En tallrik Yoggi samt stekta rester från middagen igår (bara lite!)
Lunch: Grekisk sallad utan olja, vatten att dricka.
Middag: Hemmagjord kycklingsallad med avacado, frön och lite olja, något rött att dricka till.
Motion: En timma tennis.

Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.
På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

torsdag 19 augusti 2010

Mer Du - mindre politik! samt vägning 2.





Har idag fått min bil stripad. Huvudbudskapet är Mer Du - mindre politik.
Jag har redan fått ett flertal frågor hur jag menar, alltså fungerar texten som jag tänkte:). Min mening med budskapet är att politiken har sina gränser, politik får inte bli social ingenjörskonst som ska reglera eller skydda människor in i minsta detalj. Ett gott liv består i att få pröva olika vägar, testa olika sätt och även att få fatta dumma, okloka och ibland rent korkade beslut! Sverige har under socialdemokraterna utvecklats till ett land där staten/samhället ska lösa allt för alla hela tiden och det är inte bra. Det finns en anledning till varför vänsterpartiet och (S) avskyr fristående skolor, privata vårdcentraler, marknaden (åtminstone i valtider) och personers möjlighet att själva välja och ta initiativ. Det är detta jag vill motverka och därför mindre politik. Mitt och kristdemokraternas alternativ kallas för personalism och subsidiaritet men det kan man inte skriva på en bil! Vår tolkning av dessa begrepp avser jag att återkomma med de kommande dagarna.
Nu till dagens rapport om mat och motion och dessutom redovisning av vägning 2!
Torsdag 19 augusti.
Morgonens vägning visade 95,1 kg. Yes! Gått ner 1,5 kg sedan i söndags utan att banta men äta mer rätt och röra mig varje dag.
Frukost: En Wasa Sport, en liten talrik Yoggi samt te.
Lunch: Två grova frallehalvor, en med ost och en med makrillfilé till det vatten
Middag: Strimlat kött i sås och potatis (en nromal portion istället för de två stora jag brukade ta) med potatis och grönsaker till.
Några frukter och två koppar kaffe under dagen
Motion: Cykling 15 km samt löpning 20 minuter.

Onsdag 18 augusti.
Frukost: En Wasa Sport med ost, en liten tallrik Yoggi (0,5%) samt en kopp te.
Lunch: Fyra mindre smörgåsar, två med ägg och lite kaviar samt två med makrillfilé och vatten därtill.
Middag: En majskolv, en avacado, en smörgås samt lite skinka till detta vatten.
Ett antal frukter samt två koppar kaffe under dagen.
Motion: Löpning cirka 25 min tidigt på morgonen.

Tisdag 17 augusti
Frukost: 2 st Wasa Sport med ost (smör på sidan utan hål) och te.
Lunch: Två rostebröd med kycklingbitar på samt vatten.
Middag: Räkor, rostat bröd (2st) utan smör samt en liten kladd majonäs, vatten därtill. Därutöver några olika frukter.
Motion: Löpning i skogen cirka 20 min.

Måndag 16 augusti.
Frukost en Wasa Sport med ost samt te.
Lunchen kan ses på bilden, grekisk sallad utan olja! samt Loka naturell
Middag blev en halv grillad kyckling (utan skinn) samt isbergsallad, gurka,tre sorters paprika, en avacado samt en nykokt majskolv.
Träningen har bestått i en timmas tennis samt några km cykling till och från jobb.
Media har hört av sig och visat intresse så nu gäller det att hålla ut. Nästa vägning på torsdag!

Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.
På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

onsdag 18 augusti 2010

Ensamkommande barn + rapport onsdag

Gjorde idag ett mycket lärorikt besök på ett boende för ensamkommande barn. Fick träffa och prata både med barnen och personalen. De barn jag träffade vill inget hellre än utbilda sig, skapa ett eget bra liv i sitt nya land. Mest irriterade var de över att inte få gå i skolan varje dag utan hade praktik några dagar. Ett problem som borde vara lättlöst med tanke på hur många som vill tvärtom!
Det kändes lite konstigt att göra detta besök dagen efter att minister Sabuni (fp) gått ut med något som kan tolkas att alla inte ska ha samma rättigheter i vårt land. Det talas om lägre löner än minimilöner, kortare föräldraledighet. Hon har då fallit för myten att invandrare bara är problem. Det är inte sant, tvärtom tillför de Sverige mycket. Det är synd och skam att ett parti som inte finns i riksdagen ska få bestämma agendan ända upp på ministernivå - svagt. Jag tänker återkomma till detta när jag läst hennes bok.
Sverige behöver åtminstone ett parti som inte dagligen talar om ökade krav, stängda gränser och nollavtal för invandrare. Heder åt Ängelholm som är en av få kommuner i Skåne som tagit ansvar och skrivit avtal med migrationsverket om ensamkommande barn. Jag undrar vart solidariteten, medmänskligheten och ansvaret för vår nästa tagit vägen runt om i Skåne!

Så till rapporten om mat och motion, imorgon är det första vägningen! Spännande tycker jag, inte kan jag ha tappat så mycket men kanske något hekto i varje fall:)
Onsdag 18 augusti.
Frukost: En Wasa Sport med ost, en liten tallrik Yoggi (0,5%) samt en kopp te.
Lunch: Fyra mindre smörgåsar, två med ägg och lite kaviar samt två med makrillfilé och vatten därtill.
Middag: En majskolv, en avacado, en smörgås samt lite skinka till detta vatten.
Ett antal frukter samt två koppar kaffe under dagen.
Motion: Löpning cirka 25 min tidigt på morgonen.
Tisdag 17 augusti
Frukost: 2 st Wasa Sport med ost (smör på sidan utan hål) och te.
Lunch: Två rostebröd med kycklingbitar på samt vatten.
Middag: Räkor, rostat bröd (2st) utan smör samt en liten kladd majonäs, vatten därtill. Därutöver några olika frukter.
Motion: Löpning i skogen cirka 20 min.

Måndag 16 augusti.
Frukost en Wasa Sport med ost samt te.
Lunchen kan ses på bilden, grekisk sallad utan olja! samt Loka naturell
Middag blev en halv grillad kyckling (utan skinn) samt isbergsallad, gurka,tre sorters paprika, en avacado samt en nykokt majskolv.
Träningen har bestått i en timmas tennis samt några km cykling till och från jobb.
Media har hört av sig och visat intresse så nu gäller det att hålla ut. Nästa vägning på torsdag!

Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.
På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

tisdag 17 augusti 2010

Rapport dag 3 - mat och motion!


Bilden visar en dyngsur löpare!
Idag har det varit full fart med Göran Hägglund, först i Kristianstad och besök hos RH-gymnasiet. En gymnasieutbildning för ungdomar med funktionshinder. Kristianstadsbladet har en artikel om besöket. http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1204936/Funktionshindrade-ska-faring-jobb.html
Därefter gick färden till Malmö och valupptakt för Skånes kristdemokrater, en härlig kväll - nu vinner vi val!
Kristianstadsbladet hade i dag en artikel om min "hälsosamma valrörelse" http://www.kristianstadsbladet.se/val/article1204419/Anefur-satsar-pa-halsan-under-valrorelsen.html

Så var det dags för dagens mat och motion.
Tisdag 17 augusti
Frukost: 2 st Wasa Sport med ost (smör på sidan utan hål) och te.
Lunch: Två rostebröd med kycklingbitar på samt vatten.
Middag: Räkor, rostat bröd (2st) utan smör samt en liten kladd majonäs, vatten därtill. Därutöver några olika frukter.
Motion: Löpning i skogen cirka 20 min.

Måndag 16 augusti.
Frukost en Wasa Sport med ost samt te.
Lunchen kan ses på bilden, grekisk sallad utan olja! samt Loka naturell
Middag blev en halv grillad kyckling (utan skinn) samt isbergsallad, gurka,tre sorters paprika, en avacado samt en nykokt majskolv.
Träningen har bestått i en timmas tennis samt några km cykling till och från jobb.
Media har hört av sig och visat intresse så nu gäller det att hålla ut. Nästa vägning på torsdag!

Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.
På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

Barn behöver båda föräldrarna!

Jag var deltagare i en debatt arrangerad av Pappa-barn gruppen i Kristianstad igår. Många av frågorna handlade om hur svårt det kan vara för en pappa att få vårdnad av sitt barn. Genom en lagändring 2006 blev det lättare att ansöka om enskild vårdnad och detta har också använts i ökande takt. Vissa tingsrätter har i 100% av domarna dömt till kvinnans fördel. Frågan man kan ställa sig är om detta är rimligt och verkligen bygger på fakta. Jag inser att domstolarna har en synnerligen svår uppgift när de ska döma i vårdnadstvister. Därför måste det finnas rejäla och väl underbyggda utredningar från socialförvaltningen. För att säkerställa detta för framtiden behövs enligt min mening en översyn av utbildning och fortbildning för de grupper som har att handha dessa synnerligen svåra och viktiga grupper. Jag tror inte något annat än att samtliga inblandade utredare vill barnets bästa men det finns alltid en risk att värderingar och uppfattningar fastnar. För att få ett än mer rättssäkert samhälle krävs både forskning och utbildning. Jag tror inte det behövs någon lagändring däremot kanske en förändring i tillämpningen.
En annan fråga som jag vill ta med mig i mitt fortsatta arbete är varför män i samboförhållande efter fastslaget faderskap inte med automatik blir vårdnashavare. Här behöver jag mer kunskap och avser att under hösten skaffa mig den.
Till sist ett tack till arrangörerna.

måndag 16 augusti 2010

Rapport dag två - mat och motion


Måndag 16 augusti.
Frukost en Wasa Sport med ost samt te.
Lunchen kan ses på bilden, grekisk sallad utan olja! samt Loka naturell
Middag blev en halv grillad kyckling (utan skinn) samt isbergsallad, gurka,tre sorters paprika, en avacado samt en nykokt majskolv.
Träningen har bestått i en timmas tennis samt några km cykling till och från jobb.
Media har hört av sig och visat intresse så nu gäller det att hålla ut. Nästa vägning på torsdag!

Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

En mindre politiker 2010?

Från och med idag kan du följa min valvikt på bloggen!

Mitt valtema är Mer DU – mindre politik vilket jag kommer att skriva mycket om närmaste veckorna.
Som en underrubrik till detta, endast här på bloggen, finns temat ”en mindre politiker 2010?”
Hur påverkar valrörelsen min vikt? Ännu mer katastrof? Eller kan det gå åt andra hållet så att det blir både "Mer Du – mindre politik" och samtidigt en mindre politiker?
Jag redovisar öppet vikt, mat, dryck och motion från söndagen 15 augusti fram till söndagen 19 september (valdagen) då slutresultatet kommer att avläsas. Vägning söndagar och torsdagar.
Kom gärna med tips under resans gång! Kan jag inspirera någon att hänga på så blir jag bara glad!

Utgångsläget söndagen 15 augusti 2010.På morgonen skedde invägning som visade 96,6 kg.
Frukost (är ovanligt men ska bli mer förekommande!) 1 st Wasa Sport med ost samt stekt potatis och lite fläskfilé (rester) till detta en kopp te (utan socker och mjölk)
Svampplockning i goda vänners lag, kanske 5 km promenad samt fika med giffel, pepparkaka och saft.
Cykling hårt tempo 13 km
Middag: Köttgryta och potatis samt två glas rött, färska blåbär till efterrätt.

tisdag 10 augusti 2010

Varför upplevs valfrihet som farligt?

Efter att under några dagar följt media kan jag konstatera att det är oerhört farligt med valfrihet. Det finns skribenter från både vänster och liberalt håll som inte nog kan förfasa sig över föräldrars rätt och möjlighet att själva bestämma hur de vill att de och deras barn ska ha det.
Ibland talar man i klartext om att det är bättre för barnen att från tidig ålder vara på dagis för där får man en pedagogisk situation. (varför vänta till 1-1,5 år vore det inte ännu bättre att börja redan från början?) Ibland används argumentet att det är farligt för invandrarbarn att inte vara på dagis för då lär de sig inte svenska, utan en tanke på att dagisverkligheten för många invandrarbarn är att nästan ingen talar svenska. (vilket i sig är ett problem som måste åtgärdas)
Den stora boven, allt det hemska, kommer från vårdnadsbidraget. Alltså att föräldrar under en kort period får maximalt 3 000:-/mån om de själva är hemma med barnen. (under förutsättning att kommunen tillåter det)
Kan man tänka sig att det för vissa barn (och föräldrar) kan vara både nyttigt och roligt att få umgås och lära känna varandra under längre tid än föräldraförsäkringen? Vårdnadsbidraget kan användas fram till dess att barnet är 3 år vilket innebär att de flesta barn anländer till förskolan senast vid tre års ålder. För mig verkar det fullt troligt att de även då kommer att få all den pedagogik de behöver för sitt framtida liv. Dessutom har de ju fått en annan erfarenhet med sig efter att ha varit tillsammans med sina föräldrar en längre tid.
Rimligen är det så att föräldrarna vet bättre än både politiker och pedagoger vad som är bäst för just dem. Det råder ingen tvekan om att kristdemokraterna behövs både i Sverige och i Alliansen för att kämpa för föräldrars både myndighet och valfrihet.

fredag 6 augusti 2010

Våldet möts i yttersta vänstern och yttersta högern!

Häromdagen blev tre KDU:are angripna och hotade av flera svartklädda personer i Lund. De upplevde det så hotfullt att de tillkallade polis och fick eskort från platsen till sin bil. Händelsen har rapporterats i ett flertal media. KDU:arnas uppfattning efter vad de fick höra som tillmälen är att det denna gång handlade om personer från vänsterkanten. Men egentligen är det ointressant om våldet kommer från vänster eller höger, även om media ofta har en inställning att det värsta våldet kommer från höger och att vänstervåldet är lite mer aktivism än våld!
Min uppfattning är att denna typ av våldshandlingar som försöker omöjliggöra det demokratiska arbetet eller skrämma människor till tystnad i vårt demokratiska rum ska fördömas och motarbetas, alltid, överallt och oavsett personernas ideologiska hemvist.
En inte helt oväntat reaktion på händelsen blev att Sverigedemokraterna gick ut och var "upprörda" över att detta fick medial uppmärksamhet vilket de menar att övergrepp mot dem inte får. Det är inte ofta jag kan hålla med SD men denna gång har de en poäng. Alla ska ha rätten att framföra sitt budskap i det offentliga och demokratiska samhället, så länge man följer Sveriges lagar. Jag personligen har alltid stått upp för allas rätt att uttrycka sina åsikter men också förbehållit mig rätten att argumentera emot. Det är genom denna tydliga dialog som demokratin växer och människor kan skapa egna uppfattningar om vad de tycker och anser.
Men visst är det symptomatiskt att våldet, viljan att förbjuda och hindra ökar ju längre ut på de ideologiska kanterna man kommer. Det är väl så att ju mindre sakargument desto mer våld och förbud.
Nu är det vi i de etablerade partierna som tillsammans med media måste orka stå upp för demokratin. Alltid försvara allas rätt att uttrycka positioner och åsikter. Alltid ta avstånd från våld oavsett mot vilka detta våld riktar sig.
Många tror att årets valrörelse kommer att bli smutsig låt oss därför hjälpas åt att göra den "ren", saklig, spänstig i debatten, klargöra och synliggöra våra olika ideologier så väljarna får en vettig möjlighet att göra sina val den 19 september.