onsdag 11 november 2009

KD politik segrade! och Vellinges skam!

Idag är det en glädjens dag för oss som vill alla familjer väl! Idag kungjorde minister Billström att förslaget om försörjningskrav vid beviljad asyl INTE kommer att omfatta barnfamiljer. Kristdemokraterna har på många olika sätt kämpat för att familjer inte skulle skiljas åt i upp till 4-5års tid. Nu har förnuftet segrat och Alliansen har åter visat att man är beredd att lyssna bara argumenten är tillräckligt starka. Stort tack till kristdemokrater på alla nivåer som bidragit till detta slutresultat.
Men man får inte vara glad hela dagen. Vellinge i Skåne väljer nu att utmärka sig genom att försöka hindra ensamkommande barn att få bo i kommunen.
Följande citat är från Vellinge kommuns hemsida,
"Detta agerande, som också skett i andra mindre kommuner i Skåne, visar på ett sammanbrott för svensk flyktingpolitik. Det kan inte längre vara ett kommunalt problem i Sverige att ta emot denna strida ström av tonårspojkar från oroshärdar i Asien och Afrika. Detta måste lösas på nationell nivå inom ramen för EU".
När man läser detta ska man veta att Vellinge under alla år valt att stå utanför det solidariska mottagandet av flyktingar. Det är inte annat att säga än att det är skamligt när en av de rikaste och mest välmående kommunerna i landet inte vill ta någon del av sitt ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar