måndag 16 november 2009

"moraliserande dåren Michael Anefnask"

Rubriken idag har jag lånat från en av kommentarerna på länken nedan. Det är inte den värsta kan jag avslöja. Vad har jag då gjort för hemskt för att förtjäna tillmälen liknande detta? Med tanke på tonen måste det vara något mycket grovt. Det jag sagt är att kristdemokraterna står för en öppen och välkomnande migration/integrationspolitik. Det är i vissas ögon fullt tillräckligt för att häva ur sig snart sagt vad som helst. Men denna typ av tillmälen kan endast bemötas med klara värderingar och fakta.
Kristdemokraterna står för en öppen och generös migration/integrationspolitik som bygger på insikten om alla människors lika, unika och okränkbara värde. Denna människosyn begränsas inte till det egna landet eller de egna landsmännen, nej den är universell och omfattar alla människor och är inte förhandlingsbar!
På samma sätt som det är fel att sätta likhetstecken mellan grupper av människor och brottslighet, är det naturligtvis fel att försöka ursäkta de brott som begås.
Det duger inte att hitta en mängd ursäkter för brottsliga beteende.
Det duger inte att säga att på grund av din bakgrund eller dina upplevelser så ursäktar vi att du bränner bilar.
Det duger inte att säga att din tradition innebär att det är ok med barnaga.
Det duger inte att ursäkta någon enda som begår brott!
Framgångsvägen är att ställa samma krav på alla och ge alla möjlighet att vara med som samhällsbyggare.
Jag är beredd på att ta många debatter om integration och människovärde under tiden fram till valet med människosynen ovan som grundval. http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/11/14/michael-anefur-kd-fordomar-ska-bekampas-som-att-invandrare-begar-brott/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar